Torsdag 23 oktober 06:26    personer online
Moderator:   Id:     LoginV75 Tillammans med Travfantast.se


Vill DU vara med i laget?
Först ut som systemkonstruktör är Jan "Bullen" Lenback från Årjäng som satte namnkunniga travexperter på plats när han vann "V75-folket gör upp" för någon månad sedan här på Travfantast.se

Fr o m nästa vecka så tänkte vi köra igång med V75 Tillsammans, en smart spelform som ATG nyligen tagit fram.
 

Laget har en kapten som sköter sammansättningen av systemet och bestämmer hur många rader som skall spelas, hur många andelar varje deltagare max får köpa och deadline för köp.


Det är alltså en "kapten" som gör systemet du är med på men det är atg som tar hand om betalningen och tillhandahåller spelkvittot. Med detta system kan du alltid vara säker på att spelet är registrerat och att du erhåller spelkvitto med systemet i tid innan loppen körs.


 

Exempel:

Kaptenen på Travfantast.se gör ett system på 10 000 rader/5 000 kronor och 25 andelar.

Varje andel kostar då 200 kr och kaptenen kan sätta en gräns vid t ex. 2 andelar per deltagare.

Är du intresserad och vill vara med den 2 november då V75 körs på Eskilstuna så vill vi ha ett mail av dig senast på måndag. Den epostadress du använder är densamma som du kommer att få information på från ATG och Travfantast.se.


Maila oss på:

travfantast@live.se


Frågor & svar från ATG


Vad innebär begreppen?
 

Lag: Ett lag kan innehålla 1-30 medlemmar. Varje lag väljer hemmabana.


Lagkapten: Grundaren av laget. Kan i varje omgång lägga lagets spel. Kan skapa 3 lag.


Spelläggare: Utvald person av lagkaptenen som ska genomföra omgångens spel för laget. Schema kan läggas upp på förhand.


Lagmedlem: Person som tillhör ett lag. Man kan vara med i ett obegränsat antal lag.


Lagkassa: Lagets gemensamma "spelkonto" när laget använder Automatisk insats och vinstfördelning. Lagkassan töms efter varje omgång. Vinst fördelas ut till de medlemmar som deltog och överskott i lagkassan (dvs. pengar som laget inte spelade för i omgången) återbetalas till medlemmarna.

Kan man spela på andra spelformer än V75? T.ex. V64, Dagens Dubbel osv?

Som namnet avslöjar, är det bara möjligt att spela V75. För andra spelformer hänvisar vi till ATG.se.


Kan man spela "reducerade spel" eller lämna in "filer" på V75 Tillsammans?

-Eftersom det är möjligt att spela 4 kuponger per lag och omgång, går det att göra enkla reducerade spel. Filinlämning är inte möjligt ännu. V75 Tillsammans är fortfarande under utveckling och det är inte omöjligt att vi kommer att lägga till den funktionen framöver.

Om lagkaptenen bestämmer att vi ska spela säg på lördag, hur får jag som medlem reda på det?

Så fort lagkaptenen eller utvald spelläggare aktiverar omgången skickas det automatiskt ut ett email till alla i laget. Där står bla. vilken tid som du senast kan anmäla ditt deltagande i omgången. Mailet innehåller också en länk till V75 Tillsammans.

Var sätter jag in pengarna?

Du behöver ha pengar på ditt ATG-konto för att kunna spela på V75 Tillsammans. Detta kan du göra direkt på V75 Tillsammans eller via atg.se. Du kan läsa mer under fliken hjälp/sätta in och ta ut pengar.

Om jag överlåter lagkaptensbindeln dvs. inte spelläggaransvaret till någon annan i laget kan jag då när som helst ta tillbaka den?

Nej, det måste i så fall göras av den nuvarande lagkaptenen.


Hur gör jag för att gå ur ett lag?

Du går in på din profil som du hittar överst på översiktsidan. Klicka på redigera. Till höger visas dina lag och där finns en knapp med "gå ur". Klicka på den och bekräfta. Klart.

Kan jag ta bort ett lag som jag skapat?

Som lagkapten kan du ta bort ett lag genom att gå in på redigera under din profil på översiktsidan. Välj avsluta vid det lag som du vill ta bort. Vill du byta namn på ett lag kan du maila till tillsammans@atg.se så fixar vi det.

Om man gör ett andelspel på 10 andelar och det blir bara sålt 8 andelar vad händer med de andra två? Får man stå för dem?

Sajten är inte byggd som traditionellt andelsspel. Man säljer helt enkelt inte andelar. Tanken med V75 Tillsammans är att man går ihop, bidrar med insatser till en lagkassa och sedan spelar tillsammans. Dvs, varje person som vill, betalar in en insats till lagkassan som kan användas av laget för kommande V75 omgång. Man kan alltså bara spela för så mycket pengar som finns i lagkassan när deadline för att delta är passerad. Dvs. finns det 500 kr i lagkassan kan laget bara spela för 500 kr eller mindre. Det går alltså inte att köpa extra andelar när deadline är passerad.

Inbjudan till vissa i laget verkar inte komma fram. Varför?

- Vissa inbjudningar hamnar tyvärr som skräppost, så be de du bjudit in att kolla där.

Jag undrar varför mina insatser inte syns på mitt konto på ATG.se?

- Om du går in på ATG.se, loggar in på ditt konto och tittar under historik /transaktioner så ser du vad som är gjort till och från lagkassan, där visas insatser, återbetalningar, vinster osv.. Det är laget och inte du själv som genomför själva spelet därför registreras det inte under spel på ditt konto.

Jag har utnyttjat hela min spelbudget på ATG.se, kan jag spela på V75 Tillsammans ändå?

-Nej! Det är samma konto, samma budget.

Skickas sms till deltagarna efter att man lämnat in eller är det bara mail? Med raden man lämnat in.

Det går ut mail till deltagarna automatiskt. Du som spelläggare kan även välja att få kvittot via sms. Det kan du sedan vidarebefordra om du vill.

Finns det en mobilversion av V75 tillsammans?

- V75 Tillsammans finns än så länge endast tillgänglig via webben. Den fungerar dock bra i de flesta mobiler och surfplattor. Det finns alltså inte någon specifik MobilAPP

Vad krävs av min dator för att jag ska kunna använda V75 tillsammans på bästa sätt?

- Under fliken OM i menyraden hittar du Rekommenderad utrustning.

Måste alla i laget ha ett ATG-konto?

- De du bjuder in till laget behöver inte ha ett ATG-konto sedan tidigare. Men för att få spela på hästar i Sverige måste du vara myndig och folkbokförd i Sverige och för att garantera detta vill vi att alla som använder tjänsten ska registrera sig och ha eller få ett sk. ATG-konto. Kontot skapas automatiskt i samband med registreringen om man inte hade ett sedan tidigare. Kontot är kostnadsfritt och medför inga skyldigheter. Däremot innebär det att du får tillgång till flera av ATGs tjänster och fina erbjudanden. Läs mer under fliken OM/ATG-konto.

Hur långt i förväg kan man lägga ett V75 spel?

- En normal vecka med V75 på en lördag, är spel öppet from måndagen samma vecka. Variationer förekommer i samband med Extra V75. Omgången måste aktiveras av lagkaptenen eller spelläggaren för att spel ska kunna genomföras.


Jag är hästägare och äger mer än 5% i en häst som startar i kommande V75-omgång. Vad gäller? Måste laget ta med hästen i systemet?

- Följande gäller:

Definitionen av en hästägare är enligt våra vadhållningsbestämmelser är "person som äger 5 procent eller mer av en häst eller är registrerad som ägare hos ST, SG eller annan hästsportsorganisation.

Hästägare får i lopp där egen häst deltar endast ingå vad enligt följande villkor:

Vinnare och Plats: vad får endast ingås på egen häst.

Komb och Trio: vad får endast ingås i lopp där endast en egen häst deltar och den egna hästen skall anges som etta.

För övriga spelformer skall den egna hästen finnas med på systemet.

Spelas ett reducerat system så skall den egna hästen finnas med i högsta rankinggruppen för avdelningen.

Bryter en hästägare mot detta är vadet ogiltigt och eventuell vinst utbetalas ej och insatsen återbetalas inte.

Det är alltid hästägarens skyldighet att hålla reda på att det spel som han deltar i uppfyller ovanstående villkor. Deltar han i ett bolagspel så är det hans ansvar att villkoren uppfylls. Bryter han mot detta så är det hans andel av systemet som förverkas. Övriga andelar utbetalas till deltagarna.

Är det den som skapar systemet som är hästägare så är hela systemet ogiltigt.

För spel med hjälp av Harr Boy gäller samma villkor för hästägare som för allt annat spel.


Publicerad: 2013-10-25 13:38:49